MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Balkabaklı Kadayıf Dolması Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Kadayıf dolması sever misiniz; içine biraz da balkabağı? İşte enfes tarifimiz! Detaylar için buraya buyurun. Kadayıfın kullanıldığı farklı bir lezzet için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Balkabaklı Kadayıf Dolması Tarifi
MALZEMELER
  • balkabağı

    2 kg
  • su

    1/2 su bardağı
  • toz seker 

    325 gr
  • tel kadayıf 

    1/2 kg
  • tereyağı

    100 gram
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Balkabağını tabanı geniş bir tencereye dizin; üzerine su ve şekeri ilave ettikten sonra şurup koyulaşıp köpürmeye başlayana kadar kısık ateşte pişirin.

  • 2. Adım

    Daha sonra yumuşayan kabakları tel süzgeçte süzdükten sonra spatula yardımı ile püre haline getirin.

  • 3. Adım

    Kadayıfları tencerede hafif erittiğiniz tereyağı ile harmanlayın.

  • 4. Adım

    Önceden buzlukta soğuttuğunuz demir çubuklara fırça yardımı ile tereyağı sürün ve tekrar buzluğa kaldırın.

  • 5. Adım

    Kadayıfları uzunlamasına tezgâha serin ve tereyağlı çubukları üzerinde yuvarlayın; en son yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıktıktan sonra soğumadan kadayıfları demir çubuklardan çıkarın ve sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız balkabağı püresini kadayıfların içine doldurun.