MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Balkabaklı Kinoa Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Şimdi balkabağı ve kinoayı bir araya getiriyor ve nefis bir tarif sunuyoruz. Sevilen lezzetlerden balkabağının alzheimarı önlemede önemli ölçüde etki sahibi olduğunu biliyor muydunuz? Sindirimi kolay olan balkabağı, aynı zamanda göz sağlığı ve beyin gelişimini de olumlu yönde etkiler.

Kinoalı diğer tariflerimize de göz attınız mı? Pancarlı kinoa, taze otlu kinoa, kuru meyveli kinoa.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Balkabaklı Kinoa Tarifi
MALZEMELER
  • kinoa

    350 gr
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    3 diş
  • paprika

    5 gr
  • zencefil

    5 gr toz
  • -limon- suyu

    1 adet
  • taze nane

    5-6 dal
  • kişniş

    5-6 dal taze
  • balkabağı

    350 gr soyulmuş dilimlenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kinoayı haşlayın ve süzdürüp kenara alın.

  • 2. Adım

    Çukur bir tavada soğanı soteleyin ve sarımsağı ekleyin. Baharatları, limon suyunu ve en son balkabaklarını ekleyip kısık ateşte balkabakları pişene kadar pişirmeye devam edin.

  • 3. Adım

    Ardından kinoayı ekleyip, tuz karabiberle tatlandırın. Daha sonra altını kapatın.

  • 4. Adım

    Kişniş ve naneyi ince ince kıyıp üzerine ekleyin tekrar karıştırıp servis edin.