MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Biberiyeli Dana Rosto Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME55'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Ham maddeden mutfağınıza kadar olan tüm serüveni titizlikle kontrol edilen M Ayçiçek Yağı özel tesislerde üretilir. Berrak görüntüsü ve doğal tadının yanı sıra hafifliği ile de sağlıklı beslenmeyi destekleyen Ayçiçek Yağı ile tam kıvamında ve lezzetinde yemekler yapabilir, çıtır çıtır kızartmalara imza atabilirsiniz.

Gelenekselden dünya mutfağına, sofranın vazgeçilmezlerinden unutulmaya yüz tutmuş birbirinden özel et tarifleri MigrosTV’de. Biberiyenin, yemeklere kattığı o özel aroma bu sefer de dana rosto çıkıyor karşımıza. Dana etinin dayanılmaz lezzeti, biberiyenin enfes aroması ve özel baharatların en güzel harmanı… Biberiyeli dana rosto tarifimiz, en pratik haliyle önce MigrosTV’de sonra sofralarınızda…

MigrosTV’nin çok özel tariflerinden biri olan Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates tarifine göz atmaya ne dersiniz? Böyle buyurun!

Biberiyeli Dana Rosto Tarifi
MALZEMELER
  • rostoluk Et

    1 kg
  • soğan

    2
  • havuç

    1
  • sarımsak

    4
  • tuz

    1 tutam
  • soya sosu

    2 yemek kaşığı
  • domates

    1
  • kara biber

    1 çay kaşığı
  • biberiye

    1 tutam
  • ayçiçek yağı

    1 fincan
  • su

    Yeteri kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tavaya 2 yemek kaşığı Migros sıvı yağ koyun,dana rostoluk eti bütün olarak tavaya alarak, çevirerek altını üstünü ve kenarlarını kızartın.

  • 2. Adım

    Soğanı, havucu ve sarımsağı doğrayarak kızdırdığınız tavanın içerisine ekleyerek rosto ile birlikte soteleyin.

  • 3. Adım

    Domates rendesini de ekleyin ve üzerine biberiye yapraklarını koyun.

  • 4. Adım

    Etle birlikte sebzeleri soteledikten sonra bütün haldeki eti düdüklü tencereye alın.

  • 5. Adım

    Tavada kalan sebzelerin üzerine salçayı ,karabiberi ve soya sosunu ilave edin ve çok az sıcak su ile sos kıvamına getirelim.

  • 6. Adım

    Tavadaki sosu da düdüklü tenceredeki rostonun üzerine boşaltarak, 1 su bardağı sıcak su ekleyin.

  • 7. Adım

    Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra 50-55 dk kısık ateşte pişirin.

  • 8. Adım

    Bütün haldeki dana rostoyu, dilimleyerek, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.