MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çikolatalı Krep Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Pratik ve enfes tarifler için @cartedorturkiye hesabını mutlaka takip edin. Hepsi birer tatlı sanatı şaheseri olan enfes dondurmalı tatlılar için @cartedorturkiye sayfasına davetlisiniz. 

Önceden pişirdiğiniz kreplerinizi ısıtıp, favoriniz olan Carte d’Or ile de hazırlayabilirsiniz. Muz ve Carte d’Or Karamel sosu bu tatlının vazgeçilmezlerinden. Siz de bayılacaksınız…

Çikolatalı Krep Tarifi
MALZEMELER
  • CARTE DOR CLASSIC

    8 top
  • un

    150 g
  • yumurta

    1 adet
  • süt

    275 ml
  • su

    25 ml
  • sıvı yağ

    1 yemek kaşığı
  • pudra şekeri

    Süslemek için
  • ahududu

    Süslemek için 12 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Geniş bir kap içerisinde un ve yumurtayı karıştırın.

  • 2. Adım

    Akışkan bir hamur elde edene kadar süt ve su ilave ederek çırpın. Daha sonra hamurunuzu 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

  • 3. Adım

    Tavanızı ısıtıp, yağlayın.

  • 4. Adım

    Küçük bir kepçe (5 yemek kaşığı) ile krep hamurunu tavaya yayın.

  • 5. Adım

    Altın sarısı rengini alana kadar pişirip hamurun diğer tarafını çevirin. Diğer tarafını da kızarttıktan sonra tavadan alıp yağlı kağıt üzerine koyun.

  • 6. Adım

    Tüm krep hamuru bitine kadar pişirme işlemine devam edin.

  • 7. Adım

    Servis için önceden hazırladığınız krepleri tavada ısıtın. Krepleri dörde katlayarak birer külah oluşturup servis tabağına alın.

  • 8. Adım

    1 top Carte d’Or Bitter Çikolata Tutkunlarına’dan alıp krep külahının içerisine yerleştirin.

  • 9. Adım

    Üzerine pudra şekeri serptikten sonra taze ahududu ile süsleyip bekletmeden soğuk olarak servis edin.