MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Dana Kavurma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Özellikle bayram sofralarının aranan ismidir o! Tane tane dökülen pirinç pilavına da şahane bir şekilde yarenlik eder, çay-su böreği ikilisinin yanına da çok mu çok yakışır. Et sevmeyen insanlar için bile “Kavurma yaptım ama?” cümlesi duyulduğunda akan sular durmaz, çünkü ağzın sularına bir türlü engel olunamaz. Ağzınızda tel tel ayrılacak, her bir lokmada sizi bulutlara taşıyacak bu lezzet bir harika olacak hanımlar beyler!

Mis gibi dana kavurmayı özel bir akşam yemeğinde mi, akşam güneşinin eşlik ettiği beş çayı sofralarına mı, yoksa günün ilk saatlerinde kurulacak zengin kahvaltı sofralarında mı ağırlayacağınıza karar verin ve hemen videomuzu izlemeye başlayın. Şimdiden afiyet olsun!

Dana kavurma nasıl yapılır, dana kavurma tarifi, dana kavurma nasıl yaparım, dana kavurma yapımı, kolay dana kavurma, nefis dana kavurma, pratik dana kavurma ve daha birçok leziz tarif için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası;

  • Daha lezzetli ve yumuşak olması etin bir gün dinlendirmeye bırakabilirsiniz.
Dana Kavurma Tarifi
MALZEMELER
  • kuşbaşı dana eti

    500 gr.
  • tereyağı

    2 yk.
  • tuz

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etin dış kısmının mühürlenip kendi suyunu et içerisine hapsedebilmek için kullanılacak olan tencere ocağın üzerine alınarak iyice ısıtılır.

  • 2. Adım

    Ardından biraz yağ eklenerek etler ilave edilir ve kavrulmaya başlanır. Kavrulan etler yavaş yavaş suyunu bırakmaya başlayacaktır.

  • 3. Adım

    Suyunu tam olarak bırakmadan kavurma işlemi tamamlanmış olacaktır. Ardından ocağın altını en kısık dereceye ayarlayıp 1 saat boyunca kapağını açmadan pişirin.

  • 4. Adım

    Daha sonra etin fazla suyunu çekmesi için kapağı açık bir halde birkaç dakika kavurun. Etleriniz tamamen piştikten sonra tereyağı ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın ve servis edin.