MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ekmek Üstü Enginar Ezme Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Enginarın ne kadar da sağlıklı bir sebze olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Yine de bazılarımız onu sevmekte ve tüketmekte zorlanıyoruz. Peki ya, sağlık deposu enginarla aranızı yapacak olan bu tarife bir göz atmaya ne dersiniz?

Bu tariflerimizi izlediniz mi? Zeytinyağlı yaprak sarma, zeytinyağlı biber dolması, tarator soslu ıspanak kökü.

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

 

Ekmek Üstü Enginar Ezme Tarifi
MALZEMELER
  • enginar

    5 adet haşlanmış
  • sarımsak

    2 diş
  • sızma zeytinyağı

    ¾ çay bardağı
  • maydanoz

    6 dal
  • -limon- suyu

    1/2
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    Bir tutam
  • -ekmek- dilimleri

    Arzu edilen kadar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Haşlanmış enginarları, sarımsakları, zeytinyağını, maydanozu, limon suyunu, tuzu ve karabiberi mutfak robotuna alıp püre haline getirin.

  • 2. Adım

    Ekmek dilimlerini tost makinesinde veya yağsız tavada ısıtın.

  • 3. Adım

    Üzerine jambon dilimlerini yerleştirip enginar püresini sürün.

  • 4. Adım

    Parmesan peyniri serpip servis yapın.