MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Enginarlı Pilav Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Vitamin dolu sebzelerle yapılan pilavlar her zaman daha bir güzel! Bu kez sırada enginarlısı var… Kıvamı, tadı harika bu tarifimiz, yemeklerinizin yanına çok yakışacak… Beğendili tas kebabı tarifimizi de izleyin.

Püf noktası:

Bol suda nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Salamura enginarları dirilikleri gidene kadar haşlamaya özen gösterin.

Enginarlı Pilav Tarifi
MALZEMELER
  • su

    Enginar haşlamak için; 3 su bardağı
  • enginar

    4 adet orta boy salamura
  • limon suyu

    1 adet taze sıkılmış
  • zeytinyağı

    1/4 çay bardağı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    Pilav için; 1/4 çay bardağı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • pirinç

    1,5 su bardağı
  • soğan

    3 dal taze
  • dereotu

    1/4 demet
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • şeker

    1 çay kaşığı toz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Salamura karışımından çıkartıp duruladığınız enginarları tencereye yerleştirin. Sıcak su, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20 dakika kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Pilav yapımında kullanmak üzere kuru soğanı yemeklik doğrayın. Ayıklanmış taze soğanları halka şeklinde kesin, dereotlarını incecik kıyın.

  • 3. Adım

    Geniş tabanlı bir pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 4. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.

  • 5. Adım

    Doğranmış taze soğanları ekleyip bir tur karıştırın. 2,5 su bardağı ölçüsünde enginarların haşlama suyundan ekleyin. Kıyılmış dereotu, tuz ve toz şeker ilave edip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

  • 6. Adım

    Yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı demlenmeye bıraktıktan sonra enginar çanakları üzerinde sıcak olarak servis edin.