totalCook
Toplam

cook
Pişirme

prep
Hazırlama

fork
Kişi
4

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,81/5 Toplam: 5.353 Oy
37.610

Etli Kuru Dolma Tarifi

MALZEMELER

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda olsun istiyorsanız listeden seçim yapabilirsiniz.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Paylaş!

Kuru dolmanın lezzetini anlatmaya gerek var mı? Dolma tariflerine bir yenisini daha ekleyin ve dolmayı bir de böyle deneyin! Kuru patlıcan, kuru kabak ve kuru biber ile rengarenk ve birbirinden lezzetli dolmalar hazırlıyoruz. Mutfağınızı mis gibi fesleğen kokusu ile dolduracak etli kuru dolma tarifimizi kaçırmayın. Birbirinden leziz lezzetler MigrosTV’de!

 

MigrosTV’de daha pek çok leziz dolma tarifi var; etli domates dolması, zeytinyağlı yaprak sarma, hamsili dolma.

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

YAPILIŞI:

1. Geniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.
2. Kaynayan suyun içine kurutulmuş kabak, patlıcan ve biber yumuşayınca kadar haşlayın.
3. Yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.
4. Malzemeleriniz soğuyunca süzün.
5. Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yarım saat kadar ılık suda bekleterek süzün.
6. Soğanı ve sarımsakları ince ince  doğrayın.
7. Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.
8. Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile doldurun ve ağızlarını sıkarak yapıştırın.
9. Tencereye kuru dolmaları dizip üzerlerini geçecek kadar su ekleyin kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER