MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Etli Pırasa Sarma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Şöyle nefis bir etli pırasa sarmaya ne dersiniz? Kolay yemek tarifleri arasında en lezzetli olanlardan biri de etli pırasa sarması. Haydi, gelin bu sebze keyfine bir de bizim tarifimizle varın! MigrosTV’de birinden leziz tarifler sizi bekliyor; kızarmış kereviz köftesi, perde pilavı, ıspanaklı tavuklu kiş.

Etli Pırasa Sarma Tarifi
MALZEMELER
  • pırasa

    1 kg
  • pirinç

    1 su bardağı
  • kıyma

    200 gr
  • soğan

    1 adet
  • maydanoz

    ½ demet
  • domates salçası

    2 yemek kaşığı
  • biber salçası

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    Bir miktar
  • karabiber

    Bir miktar
  • nane

    Bir miktar
  • zeytinyağı

    ½ çay bardağı
  • limon

    1 adet (Suyu)
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Geniş bir tencerede su kaynatın.

  • 2. Adım

    Pırasaları uzunlamasına kesin ikiye ayırmayın yaprak yaprak çıkarın tüm pırasalara bu işlemi uygulayıp, kaynamış suda çok az haşlayın.

  • 3. Adım

    Kuru soğanı küp küp doğrayın.

  • 4. Adım

    Tavaya yağı koyun ve soğanları kavurun, daha sonra iyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin.

  • 5. Adım

    Ardından salçaları ve  baharatları ekleyin bir su bardağı su koyup suyunu çekene kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Ocağı kapattıktan sonra  kıyılmış maydanozları ve kıymayı ilave edip karıştırın.

  • 7. Adım

    Pırasaları açın içerisine hazırladığınız içten koyun sarın.

  • 8. Adım

    Tencereye yerleştirin ve üzerine limon suyunu ve zeytinyağı gezdirip, 1 bardak su ekleyip altı kısık bir şekilde pişirin.