MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fincan Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Hem gösterişli hem de pratik bir tatlı mı hazırlamanız gerekiyor? Tabii özellikle de lezzetli olacak? O zaman fincan tatlısı için kaynasın tencereler! Genelde her evde bulunan malzemeleriyle, kolayca şekil alan hoş sunumu ile kalpleri kazandıracak, içinizi serinliği ile ferahlatıp yumuşak ve hafif tadı ile ısıtacak!

Fincan tatlısı, aynı zamanda seçimlere de saygılı. Şöyle ki; genelde vanilya aroması ile hazırlanmasına rağmen kakao ya da çilek gibi meyve aromalarını sevenlerin de gönlünü kırmayıp her hali ile muhteşem bir tat sunuyor. Yine aynı şekilde üzerini süslediğiniz meyveler konusunda da seçimi tamamen size bırakıyor ister üzerine çilek ister muz isterseniz de muz kondurabiliyorsunuz.

Hadi o zaman, taştan oyulan fincanların içine bu kez bade değil mis gibi süslü tatlı koyuyorlar!

Fincan tatlısı nasıl yapılır, fincan tatlısı tarifi, kolay fincan tatlısı yapımı, evde fincan tatlısı yapımı, fincan tatlısı hazırlanışı ve daha birçok tatlı tarifi için bizden ayrılmayın!

Servis Önerisi;

Üzerine bir miktar çikolata sosu ekleyerek son dokunuşunuzu yapabilirsiniz.

Fincan Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1/2 lt.
  • un

    1 kahve fincanı
  • tereyağı

    1 yk.
  • toz şeker

    1 sb.
  • vanilin

    1 paket
  • hindistan cevizi rendesi

    1 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.

  • 2. Adım

    Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir.

  • 3. Adım

    Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması için 1.5 saat buz dolabında bekletilir.

  • 4. Adım

    Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve servis tabağına alınır.

  • 5. Adım

    Son olarak üst yüzeyine arzu edilen meyve parçaları ilave edilerek servis edilir.