totalCook
Toplam

cook
Pişirme

prep
Hazırlama

fork
Kişi
6

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,08/5 Toplam: 5.123 Oy
47.716

Fırında Karnabahar Tarifi

MALZEMELER

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda olsun istiyorsanız listeden seçim yapabilirsiniz.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Paylaş!

Bu defa da karnabaharı fırınlıyoruz. Hem de enfes Kars gravyeri ve baharatlar ile… Leziz, sağlıklı ve şık görünümlü bir fırında karnabahar tarifi için buradan buyurun! 



YAPILIŞI:

1. Karnabaharları ufak parçalara ayırın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
2. Karnabaharları süzdürün ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltın.
3. Tencerede tereyağını eritin,unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin(un,yağ karışımının rengi çok koyulaşmamalı)
4. Soğuk sütü 4-5 seferde yağ,un karışımına sürekli karıştırarak ekleyin tuz ve biberini ilave edin ve ateşte biraz koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.(ortalama 20 dakika)
5. Sos koyulaşınca altını kısın ve 90 gram rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
6. Ocağın altını kapatıp krema,yumurta sarısı ve acı biberi ekleyip son bir kez karıştırın.
7. Karnabaharların üstüne sostan döküp üstüne kalan peynirleri yayın 180 dercelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER