Fırında Karnabahar Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,08/5 Toplam: 5.130 Oy
view 58.593
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

MALZEMELER

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu defa da karnabaharı fırınlıyoruz. Hem de enfes Kars gravyeri ve baharatlar ile… Leziz, sağlıklı ve şık görünümlü bir fırında karnabahar tarifi için buradan buyurun! 



YAPILIŞI:

1. Karnabaharları ufak parçalara ayırın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
2. Karnabaharları süzdürün ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltın.
3. Tencerede tereyağını eritin,unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin(un,yağ karışımının rengi çok koyulaşmamalı)
4. Soğuk sütü 4-5 seferde yağ,un karışımına sürekli karıştırarak ekleyin tuz ve biberini ilave edin ve ateşte biraz koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.(ortalama 20 dakika)
5. Sos koyulaşınca altını kısın ve 90 gram rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
6. Ocağın altını kapatıp krema,yumurta sarısı ve acı biberi ekleyip son bir kez karıştırın.
7. Karnabaharların üstüne sostan döküp üstüne kalan peynirleri yayın 180 dercelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER