MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Sebzeli Palamut Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon
Fırında Sebzeli Palamut; Beyaz et yemeklerimde de illa ki sebze olsun!” diyenler için ideal bir tarif. Sağlık deposu sebzeler, zeytinyağı ve baharatlar ile tatlandırılmış hem hafif hem de lezzetli palamut tarifi için sizi MigrosTV’ye davet ediyoruz.


              
Fırında Sebzeli Palamut Tarifi
MALZEMELER
  • palamut

    2 adet
  • orta boy patates

    3 adet
  • havuç

    1
  • soğan

    1 adet
  • maydanoz

    Yarım demetten
  • limon

    1 adet
  • defne yaprağı

    2 adet
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patatesleri soyup yarım parmak kalınlığında halkalara doğrayın.

  • 2. Adım

    Havuçları ve soğanı bıçak sırtı kalınlığında halkalar halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Sebzeleri baharatların bir kısmı ile ve zeytinyağıyla harmanlayıp ısıya dayanıklı cam tepsinize yayın.

  • 4. Adım

    Üzerlerine yine baharatlarla harmanlanmış balık dilimlerini dizin.

  • 5. Adım

    Defne yaprağı, soyulup ince dilimlenmiş limon ve doğranmış maydanozları serpiştirip alüminyum folyo ile kapatarak 180C derecede balıklar pişip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Folyoyu alarak biraz daha kızardıktan sonra fırından çıkararak servis yapın.