MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırınlanmış İlik Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Lezzetin uzmanı Uzman Kasap‘tan “ilikli dana çorbalık” ile fırında ilik hazırladık. Pratik, lezzetli ve sağlık deposu önerimizin detaylar videomuzda. Uzman Kasap’tan daha pek çok pratik lezzet pişirme önerisiyle MigrosTV’de; Uzman Kasap soslu dana şiş salata, Uzman Kasap dana ızgara köfte.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre pul biber ekleyebilirsiniz.

Fırınlanmış İlik Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • Uzman Kasap Dana Çorbalık Kemik

    1 paket
  • biberiye

    2 dal
  • kekik

    2 dal taze
  • karabiber

    1 çay kaşığı iri çekilmiş tane
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp geniş bir kaba aldığınız ilikli dana kemikleri, kanını bırakmaları ve iyice temizlenmeleri için suda bekletin.

  • 2. Adım

    Bir saat kadar suda beklettiğiniz ilikleri kağıt havlu yardımıyla kurulayıp fırın tepsisine yerleştirin.

  • 3. Adım

    Taze biberiye, kekik, iri çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle harmanlayın.

  • 4. Adım

    Önceden ısıtılmış 220-250 derece fırında, 30 dakika kadar fırınlayın.

  • 5. Adım

    Fırından çıkardığınız yağını salmış ve nar gibi kızarmış ilikli kemikleri, geniş bir tencereye aktarıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.

  • 6. Adım

    Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra taze biberiye ve kekik dalları eşliğinde sıcak olarak servis edin.