MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İftara En Güzel Başlangıç; Gerdan Çorbası
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Osmanlı’dan günümüze eşsiz tatlar MigrosTV’de! Tarihin lezzet dolu sayfalarında, hiç duymadığınız ve belki de deneyimlemediğiniz farklı lezzetler hazırlamaya devam ediyoruz. Sıradaki tarifimiz Osmanlı yemeklerinin şahanelerinden; gerdan çorbasıBeyti kebabı, kuzu şiş ve tepsi kebabı tariflerinin ardından şimdi gelin şahane bir gerdan çorbası yapalım. Etli çorba tariflerinin en lezzetlilerinden biri olan gerdan çorbası tarifi çok da pratik üstelik. Konuklarınızı, özel tarifler ile şaşırtmak istiyorsanız gerdan çorbası tarifimiz ile size yardıma hazırız. Detaylar için videomuzu izleyin!

İftara En Güzel Başlangıç; Gerdan Çorbası
MALZEMELER
  • kuzu gerdan

    1 adet
  • et suyu

    750 ml.
  • soğan

    1 adet
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • yumurta

    1 adet (Sadece sarısı)
  • limon suyu

    ½ adet
  • maydanoz

    2 dal
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir gün önceden tencerede kuzu gerdanı 3,5 – 4 saat haşlayın veya düdüklü tencereniz varsa 50 dakika haşlayın.

  • 2. Adım

    Tamamen piştikten sonra kenara alın ve etlerini didikleyerek ayırın, suyunu da süzüp et suyu olarak kullanın.

  • 3. Adım

    2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyerek sotelemeye başlayın.

  • 4. Adım

    Soğanlar yumuşayınca tencereye gerdan etlerini ve unu ekleyip kavurun.

  • 5. Adım

    Gerdanları pişirdiğiniz et suyundan 750 ml. ekleyin ve kıvam alıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

  • 6. Adım

    Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın, çorbanın suyu ile ılıtın ve çorbaya ilave edin.

  • 7. Adım

    Tuz ve karabiber ilave edip lezzetlendirip kenara alın.

  • 8. Adım

    Kalan 1 kaşık tereyağında domates salçası ve pul biberi eritin, çorbanın üzerine dökerek servis edin.