MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Glutensiz Selanik Gevreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME70'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Çölyak hastalarının özellikle dikkat etmesi gereken “gluten” pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Çölyak hastalarına özel tariflerimiz ile damak tadından ödün vermeden sağlıkla tüketebileceğiniz aperatifler hazırladık size; ister 5 çayına, ister tatlı niyetine. İşte onlardan biri; Glutensiz Selanik Gevreği. Tarifi için videomuza bekleriz.

Glutensiz Selanik Gevreği Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    2 adet
  • un

    2 su bardağı (glutensiz)
  • şeker

    ½ su bardağı
  • sıvıyağ

    ½ su bardağı
  • meyve

    ½ su bardağı (kuru)
  • kuruyemiş

    ½ su bardağı
  • sirke

    1 tatlı kaşığı
  • kabartma tozu

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Şeker ile yumurtaları çırpıyoruz.

  • 2. Adım

    İçerisine sıvıyağ ekliyoruz.

  • 3. Adım

    Un, kabartma tozu ekleyip kek kıvamından biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz.

  • 4. Adım

    Sirkeyi ve kuru üzüm, fındık, ceviz, badem ekliyip karıştırıyoruz. 3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz. 4. Önceden 200 derecede ısınmış fırına atıyoruz.

  • 5. Adım

    Atar atmaz fırını 160 dereceye düşürüyoruz.

  • 6. Adım

    Kekimiz piştikten sonra 20 dakika kadar soğutuyoruz.

  • 7. Adım

    Ve dilim dilim kesiyoruz.

  • 8. Adım

    Başparmak kalınlığında dilimler en ideali.

  • 9. Adım

    Kestiğimiz dilimleri tekrar tepsiye alıp 20 dakika fırına veriyoruz.

  • 10. Adım

    İki tarafını da fırınlamamız gerekiyor.

  • 11. Adım

    Bu yüzden 20 dakika sonrasında fırından alıp diğer taraflarını çeviriyoruz.

  • 12. Adım

    Bu işlemi iki sefer yaparsak tam istenilen gevrekliğe kavuşmuş oluyor.

  • 13. Adım

    3. İçerisine her çeşit kuru meyve ve istediğimiz kuru yemişi koyabiliriz.