MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hamsili Dolma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Omega 3 asitleri bakımından oldukça zengin olan hamsi, kalp ve damar hastalıklarına karşı bedenimizi korur. Yıl boyunca düzenli tüketilmesi tavsiye edilen hamsi ile pek çok farklı lezzet sofralarımızı süsler. En sevilenlerden biri hamsi dolma. Karadeniz yemekleri denince akla ilk gelenlerden biri olan hamsi dolma tarifimiz ile sofralarda lezzet rüzgarı esiyor. Detaylar MigrosTV’de!

Balığın yanına nefis salata tariflerimiz var; roka salatası, havuçlu turplu salata ve maydanozlu kırmızı lahana salatası.

Hamsili Dolma Tarifi
MALZEMELER
  • domates

    4
  • hamsi

    12 adet iri
  • limon

    1 adet (Sadece suyu)
  • soğan

    1
  • dolmalık fıstık

    25 gr
  • sarımsak

    1 diş
  • rezene

    1 adet taze
  • meksika biberi

    1 adet
  • taze fesleğen

    7-8 yaprak
  • maydanoz

    Yarım bağ
  • zeytinyağı

    40 ml
  • karabiber

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp, küp küp doğrayın.

  • 2. Adım

    Tavada soğanı soteleyin, sarımsağı ekleyin.

  • 3. Adım

    Ardından rezeneyi ekleyin ve soteledikten sonra ocaktan alıp soğutun.

  • 4. Adım

    Domatesi , fesleğeni, maydanoz, biberi ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Hamsileri limon suyu, rendesi, tuz ve karabiberle karıştır.

  • 6. Adım

    Bu karşımı hamsilerin içini açıp doldurun.

  • 7. Adım

    Fırın yağlı kağıtla diz ve 200 derecede 8-10 dakika pişirin. Dereotu ile servis edebilirsiniz.