MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Çay saatiniz geldi! Peki, 5 çayınıza yakışır pratik ve lezzetli bir tarife ne dersiniz? Kek tariflerine bir yenisini ekledik ve haşhaşlı limonlu kek yaptık. Haşhaşlı tarifler ile damaklarınızda farklı bir tat bırakmak istiyorsanız bu önerimizi kaçırmayın. Tercihiniz kek değil de börekten yanaysa, sizi MigrosTV‘nin nefis geleneksel börek tariflerini izlemeye davet ediyoruz. Pişman olmayacaksınız!

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • süt

    1 su bardağı
  • tereyağı

    100 gr
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • un

    2 su bardağı
  • limon- kabuğu rendesi

    2 çay kaşığı
  • vanilya aroması

    1 yemek kaşığı
  • haşhaş tohumu

    3 yemek kaşığı
  • kabartma tozu

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri şeker tamamen eriyip yumurta karışımı kar gibi oluncaya kadar çırpın.

  • 2. Adım

    Kabaran karışıma tereyağı ekleyip 1 dakika daha çırpın.

  • 3. Adım

    Süt ve vanilya aromasını ekleyerek karıştırmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Limon kabuğu rendesi, haşhaş tohumları ve ununu ekledikten sonra 1-2 dakika karıştırın.

  • 5. Adım

    Son olarak kabartma tozunun ekleyip 30 saniye kadar karıştırın.

  • 6. Adım

    Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız kek karışımını dökün.

  • 7. Adım

    Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 55-60 dakika pişirin.

  • 8. Adım

    Fırından almadan önce kekin ortasına kuru bir kürdan ya da bıçak batırarak içini kontrol edin.

  • 9. Adım

    Pişen keki fırından alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta bekletin.

  • 10. Adım

    0. Soğuyan keki kalıptan çıkartıp dilimleyin.