MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Hollandez Soslu Buharda Sebzeler Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Etin yanına ne iyi gider? Mesela sarımsaklı tereyağlı fırında mısır ya da çıtır yufka sepetinde salata… Ama derseniz ki etin yanına sebzesiz olmaz, o zaman bu tarifimiz kaçırılmaz! Hollandez soslu buharlı sebzeler lezzetli bir seçim olabilir. Tarifi görüntülü izlemek için tıklayın.

Hollandez Soslu Buharda Sebzeler Tarifi
MALZEMELER
  • margarin

    250 gram
  • yumurta

    3 (Sarısı)
  • limon

    1
  • tuz

    1 tutam
  • karabiber

    1 tutam
  • brokoli

    Biraz
  • karnabahar

    Biraz
  • havuç

    1
  • brüksel lahanası

    Biraz
  • dana bonfile

    2 parça
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sebzeleri buharda hafif yumuşayana kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Sos için, Ufak boy bir tencerede 250 gram katı yağı eritin.

  • 3. Adım

    Yanmamasına özen gösterin. 3 yumurtanın sarısını ayrı bir kasede ayırın.

  • 4. Adım

    Sıcak olan erimiş yağı azar azar yumurta sarılarının üzerine ekleyin ve bu sırada sürekli çırpın.

  • 5. Adım

    Yumurtalar ve yağ iyice karışınca, karışıma 1 limonun suyunu da ekleyin.

  • 6. Adım

    Ardından eklemek istediğiniz tuz, karabiber, acı bir sos veya baharatı da kattıktan sonra, biraz daha karıştırın.

  • 7. Adım

    Buharda pişmiş olan sebzelerinizin üzerine sosu dökün, etin yanında servis edin.