MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Baklalı Bezelye Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Baharın sebzelerini sofralarınıza taşıyacak olan tarifimiz, mevsimin 2 enfes tazesini bir araya getiriyor. Zeytinyağlılar listenine almakta tereddüt etmeyeceğiniz tarifimizin detayları için videomuzu izleyin. Bu tariflerimizi de kaçırmayın; Uzman Kasap soslu dana şiş salata, enginarlı tas kebabı.

Püf noktası:

Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirmeye özen gösterin.

Baklalı Bezelye Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • kuşbaşı eti

    500 gram kuzu
  • iç bezelye

    250 gram
  • iç bakla

    250 gram
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • un

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1,5 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya aldığınız zeytinyağını kısık ateşte kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 2. Adım

    Domates salçası ve unu ekleyip soğanlarla birlikte un kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Kuzu kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte kavurun. Sıcak su ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede pişirmeye devam edin.

  • 4. Adım

    Ayıklanmış iç bakla, iç bezelye, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede 20-25 dakika daha pişirin.

  • 5. Adım

    Suyunu çeken ve yumuşayan iç baklalı bezelye yemeğini, hafif sulu kalacak şekilde sıcak olarak bekletmeden servis edin.