MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kadınbudu Köfte Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kolay köfte tarifimize sofranızda yer açmaya hazır mısınız? İyi etimizden ilham alan kıyma, mutfağın en lezzetlileriyle bir araya geliyor ve baş ucu tarifiniz oluveriyor. Kadınbudu köfte tarifi şimdi MigrosTV’de.

İyi Et İyi Gelecek!

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Kadınbudu Köfte Tarifi
MALZEMELER
  • Haşlanmış Pirinç

    1 Su Bardağı
  • Köftelik Kıyma

    500
  • Kuru Soğan

    1 Adet
  • Migros ayçiçek yağ

    3 Çorba Kaşığı
  • Maydanoz

    1/2 Demet
  • Galeta Unu

    3 Çorba Kaşığı
  • Yumurta

    1 Adet
  • Migros tuz

    Bir tutam
  • Karabiber

    Bir tutam
  • Su

    2 Çorba Kaşığı
  • Migros un

    5 Çorba Kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Soğanı çok ince kıyın veya rendeleyin.

  • 2. Adım

    Ufak bir tavada 2 kaşık yağı ısıtıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

  • 3. Adım

    Kıymanın yarısını soğana ilave edin. Biraz tuz ekleyip kıyma pişene kadar kavurmaya devam edin.

  • 4. Adım

    Tavayı kenara alıp soğumaya bırakın. 

  • 5. Adım

    Kalan kıymayı bir kaba alıp içine yumurtayı kırın.

  • 6. Adım

    Kavrulmuş soğanlı kıymayı ve galeta ununu ekleyin.

  • 7. Adım

    Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.

  • 8. Adım

    Kızartma tenceresi ya da tavasında sıvı yağı kızdırın.

  • 9. Adım

    Bir tabakta un hazırlayın. Başka bir tabakta da yumurtayı 2 kaşık suyla çırpın. 

  • 10. Adım

    Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda şekillendirin ve biraz yassıltıp önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una bulayıp kızgın yağa atın.

  • 11. Adım

    1. Her tarafı kızarıncaya kadar pişirip kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.