MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kakaolu Islak Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

En sevilen kek tariflerinden birinde sıra; kakaolu ıslak kek. Kakao ve kekin bir arada olduğu, yumuşacık, enfes, çay saatine yakışacak tarifimize favori tarifleriniz listenizde yer açın.

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kenara ayıracağınız sıvı harçta un ve kabartma tozu kullanmamaya dikkat edin.

Kakaolu Islak Kek Tarifi
MALZEMELER
  • yumurta

    3 adet
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • sıvı yağ

    1/2 su bardağı
  • süt

    1 su bardağı
  • kakao

    3 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • un

    1,5 su bardağı
  • kabartma tozu

    1 paket
  • ceviz içi

    1/2 su bardağı
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir kaseye aktardığınız yumurtaları toz şeker ilavesiyle krema görünümünü alana kadar çırpın.

  • 2. Adım

    Sıvı yağ, süt, kakao ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Elde ettiğiniz sıvı harçtan 1 su bardağı kadar ayırıp kenarda bekletin.

  • 3. Adım

    Kalan karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini kıvam alana kadar sürdürün. Son olarak iri parçalara ayırdığınız ceviz içlerini ekleyin.

  • 4. Adım

    Isıya dayanıklı fırın kabını az miktarda sıvı yağla yağlayıp hazırladığınız kek harcını içerisine aktarın.

  • 5. Adım

    Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıkardığınız ve üzerine tahta bir şiş yardımıyla küçük delikler açtığınız kakaolu kekin üzerine kenara ayırdığınız sıvı harcı döküp içine çekmesini bekleyin. Islak bir görünüm kazanan keki dilimledikten sonra servis edin.