MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Karpuzlu Kalamarlı Salata Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bir salata hayal edin… İçinde hem meyve hem balık bir arada. Karpuz ve kalamarın birbirine bu kadar yakışmasına çok şaşıracaksınız! Birbirinden lezzetli deniz ürünleri ile yapılmış farklı tarifler için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Karpuzlu Kalamarlı Salata Tarifi
MALZEMELER
  • kahverengi şeker

    2 yemek kaşığı
  • limon

    4 çay kaşığı (Suyu)
  • zencefil

    1 adet taze
  • sarımsak

    1 diş
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    Bir tutam
  • kalamar

    200 gr
  • midye

    200 gr
  • karpuz

    Çekirdeksiz
  • taze soğan

    3 adet
  • kişniş

    1/2 bardak
  • nane

    1/2 bardak
  • kırmızı biber

    1 adet i
  • kırmızı soğan

    1/3 bardak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bütün sos malzemelerini bir kapta çırpın.

  • 2. Adım

    Bir tencere su kaynatmaya başlayın.

  • 3. Adım

    Bir buzlu su banyosu hazırlayın.

  • 4. Adım

    Yumuşatmak için bir mutfak tokmağı ile kalamarları birkaç kez dövün.

  • 5. Adım

    Kalamar gövdelerinin içine keskin bir bıçak sokun ve açın.

  • 6. Adım

    İç kısımları hafifçe çentikleyin.

  • 7. Adım

    İki parça oluşturmak üzere uzunlamasına yararak kesin, sonra üçgen şeklinde dilimleyin.

  • 8. Adım

    Kalamarları 30 saniye kaynar suda haşlayın.

  • 9. Adım

    Oluklu bir kaşık kullanarak buzlu suya koyun.

  • 10. Adım

    Suyu süzün ve kurulayın.

  • 11. Adım

    Midyeleri bir tencerenin içine koyun ve üzerine su dökün.

  • 12. Adım

    Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 7 dakika kabukları açılıncaya kadar kaynatın.

  • 13. Adım

    Suyu boşaltın ve açılmamış kabukları atın.

  • 14. Adım

    Karpuz, taze soğan, kişniş, nane ,salamura soğan ,acı kırmızı biberi ve kalamar sosunu midyelere ekleyin ve hafifçe karıştırın.

  • 15. Adım

    5. Garnitür olarak kişniş ve nane ile süsleyin.