MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Badem içi, kuru üzüm ve kuru kayısı ile harmanlanan nefis bir kayısı hoşafına ne dersiniz? Farklı tarifler için, MigrosTV’ye buyurun!



              
Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
MALZEMELER
  • badem içi

    1 çay bardağı
  • kuyu kayısı

    200 gr
  • kuru üzüm

    100 gr
  • su

    8 su bardağı
  • toz şeker

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün.

  • 2. Adım

    Kayısıları dörde bölün.

  • 3. Adım

    Meyveleri ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin ve yumuşaması için oda ısısında 4-5 saat bekletin.

  • 4. Adım

     Kayısı ve üzümleri içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın.

  • 5. Adım

    Toz şeker ilave edip karıştırın.

  • 6. Adım

    Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.

  • 7. Adım

    Ocaktan alıp soğutun. Bademleri teflon bir tavada yağsız kavurun.

  • 8. Adım

    Hoşaf soğuyunca servis kâselerine paylaştırın.

  • 9. Adım

    Bademleri serpiştirip soğuk servis yapın.