MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısılı Cheesecake Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

En sevdiğim tatlı cheesecake, her türlüsüne bayılırım diyorsanız işte bu tarif tam size göre! Nefis mi nefis bir kayısılı cheesecake tarifi için videomuza buyurun… Kolay tatlı tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.



              
Kayısılı Cheesecake Tarifi
MALZEMELER
  • krakeri

    18 mısır unu
  • şeker

    1/2 fincan
  • tereyağı

    1/2 fincan
  • kayısı

    4 adet
  • limon

    1 yemek kaşığı (Suyu)
  • krem peynir

    2 paket oda ısısısında
  • ekşi krema

    1/2 fincan
  • vanilya ekstresi

    1/2 çay kaşığı
  • yumurta

    2
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Fırını önceden 350 dereceye ısıtın.

  • 2. Adım

    Bir mutfak robotunda mısır unu krakerlerini, iki yemek kaşığı şekeri ve 1/4 çay kaşığı tuzu ince kırıntılar oluşana kadar işlemden geçirin.

  • 3. Adım

    Bu malzemeyi orta büyüklükte bir kaseye aktarın ve kırıntılar ıslanana kadar erimiş tereyağı içinde karıştırın.

  • 4. Adım

    Mutfak robotu kasesini silip temizleyin.

  • 5. Adım

    Altı düz bir fincan yada bardak ile kırıntıları 9-13 inç ebatlarında bir kızartma tavası içine eşit bir şekilde bastırın.

  • 6. Adım

    Sağlam bir kabuk oluşana kadar 15 dakika süreyle kızartın.

  • 7. Adım

    Bir tel raf üzerinde soğumaya bırakın.

  • 8. Adım

    Isıyı 325 dereceye indirin.

  • 9. Adım

    Küçük bir kulplu tencere içinde kayısılar, çeyrek fincan dolusu şeker ve bir tutam tuzun orta-yüksek sıcaklıkta kaynamasını sağlayın ve şeker eriyene kadar karıştırın.

  • 10. Adım

    Isıyı azaltın ve kaynama noktasının altında pişirmeye devam edin ve karışım parlak bir görünüm alana kadar on dakika süreyle sık sık karıştırmaya devam edin.

  • 11. Adım

    Mutfak robotu içinde kayısı karışımı, limon suyu ve bir yemek kaşığı suyu püre haline getirin.

  • 12. Adım

    Büyük bir kase içinde, bir elektrikli mikser kullanarak krem peyniri ve ekşi kremayı düz bir hale gelene kadar ortam üzerinde üzerinde çırpın.

  • 13. Adım

    3/4 şeker ilave edin ve düz bir hale gelene kadar çırpın.

  • 14. Adım

    Vanilya ve bir tutam tuz ilave edin ve bunların birleşmesini sağlayacak şekilde çırpın.

  • 15. Adım

    Yumurtaları ilave ederek malzeme düzgün bir hale gelene kadar çırpın ve gerektiğinde kasede kalan artıkları kazıyın.

  • 16. Adım

    Krema- peynir karışımını soğutulmuş kabuk içine dökün ve üst kısmı düzleştirin.

  • 17. Adım

    Küçük kaşıklar dolusu kayısı püresini seyrek aralıklarla krema - peynir karışımı üzerine dökün.

  • 18. Adım

    Püreyi bir şiş yada ince kanatlı bıçak ile hafifçe çalkalayarak döndürün.

  • 19. Adım

    İyice oturana kadar yaklaşık 25. dakika süre ile kızartın.