MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kayısılı Yoğurt Atıştırmalığı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Hem hazmı kolay, hem lezzetli bir atıştırmalık hazırlıyoruz size. Yaz sıcaklarında mide dostu bir kayısılı yoğurt yapıyoruz. Buraya buyurun!

İyi Tarım, İyi Gelecek!

Analizi yapılmış toprağa, kayıt altına alınmış fideler ekilir.
Ziraat mühendisleri denetiminde, yeterli miktarda, reçeteli zirai ilaçlama yapılır.
Ruhsatlı gübreler gerektiği kadar kullanılır.
Üretimde kullanılacak su analiz edilir ve bitkinin ihtiyacı kadar kullanılır.
Hasat esnasında ilaç kalıntı analizi yapılır. Hasat zamanında temizlik ve hijyen kurallarına uyulur.
Tüm üretim süresince çevre ve insan sağlığına duyarlılık esastır.
Sertifikasyon kurallarına uyan denetim kuruluşlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetki verilir.
Tarladan rafa kadar kayıt altına alınan her üretim aşaması bu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır.
Sertifikalandırılmış, sağlıklı ürünler satışa sunulur.

Kayısılı Yoğurt Atıştırmalığı Tarifi
MALZEMELER
  • bal

    1/2 fincan
  • su

    3 yemek kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
  • kayısı

    6 adet taze
  • yoğurt

    2 kase yağsız
  • badem

    Kızartılmış
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    1/2 fincanlık bal, su ve tuzu küçük bir tencere içinde kaynama noktasının biraz altında pişirin, bal eriyene kadar bir dakika süreyle karıştırın.

  • 2. Adım

    Kayısıları ilave edin.

  • 3. Adım

    Isıyı orta yüksek seviyeye çıkarın ve meyva yumuşak bir hale gelene ve sıvı ise şurupsu bir kıvama gelene kadar sık sık karıştırarak 10 ila 12 dakika arasında pişirin (daimi bir pişirme sağlamak için gerekirse ısıyı ayarlayın).

  • 4. Adım

    Kompostoyu yedi küçük cam kavanoz yada hava geçirmez kap içine bölerek yerleştirin.

  • 5. Adım

    Üzerini kapatmadan soğuyana kadar on dakika süre ile soğutun.

  • 6. Adım

    Bir yemek kaşığı balı yoğurt kaplarının içinde karıştırın, yoğurdu kavanozlar arasında bölün.

  • 7. Adım

    Dilerseniz kızarmış ve dilimlenmiş bademler ile servis edin.