MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kaymaklı Börek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Kaymak, bal ya da hurma ile karıştırıldığında vücuda direnç verir. Genelde tatlılarda kullandığımız kaymağı bu sefer böreğin içine tat katması için kullandık. Misafirlerinizi için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız kaymaklı börek tarifine bir göz atmaya ne dersiniz?

 

Kaymaklı Börek Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    3 adet
  • yumurta

    2 adet
  • zeytinyağı

    50 ml
  • kaymak

    200 gr
  • süt

    250 ml
  • lor peyniri

    300 gr
  • maydanoz

    yarım demet
  • haşhaş tohumu

    5 gr
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Yumurta, zeytinyağı, süt, ve kaymağı bir kasede iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.

  • 2. Adım

    Yufkayı açıp içerisine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin, bir kaşık sosundan dökün.

  • 3. Adım

    Katlayıp fırın tepsisine alın.

  • 4. Adım

    Diğer yufkaları da aynı şekilde tepsiye aldıktan sonra kalan sosu üzerine gezdirip, haşhaşı serpin.

  • 5. Adım

    180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.