MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Keşkek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME90'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Keşke keşkek olsa dediniz, oldurduk. Yukarıdaki videoda sizi öyle bir keşkek tarifi bekliyor ki tüm ezberleri bozduran cinsten. İddialı yaklaşımlar için bizden ayrılmayın; sofranızda keşkek tarifine de yer açın!

Etli taze fasulye, gül böreği ve lorlu erişte tariflerimizi izlediniz mi?

Keşkek Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu eti

    500 gr (kemikli)
  • buğday

    500 gr
  • tereyağ

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • oz biber

    1 tatlı kaşığı kırmızı
  • kırmızı biber

    1 çay kaşığı toz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Buğdayları bir gece önceden suda ıslatın.

  • 2. Adım

    Suda beklemiş buğdayları tencereye almadan önce bir kaç kez sıcak suda yıkayın.

  • 3. Adım

    Sonra yıkadığınız buğdayları süzüp düdüklü tencereye koyun.

  • 4. Adım

    Buğdayların üstünü geçecek şekilde su ilave edip ateşe koyun.

  • 5. Adım

    Yüksek ateşe koyduğunuz buğdayları kısık ateşte 35-40 dakika haşlayın.

  • 6. Adım

    Pişmiş olan buğdayları süzüp başka bir tencereye alın.

  • 7. Adım

    Sonra eti tencereye alıp üstünü şekilde su ilave edin ve 45 dakika pişirin.

  • 8. Adım

    Tencereye aldığımız buğdayları rondo yardımı ile püre haline getirin.

  • 9. Adım

    Haşlanmış olan etin suyundan 1 bardak kadar koyun.

  • 10. Adım

    Etin suyu ile birlikte iyice karıştırın.Etleri bir tabağa küçük küçük didin.

  • 11. Adım

    Dittiğiniz etleri püre haline gelmiş buğdaylarla karıştırın.

  • 12. Adım

    Bu karışımı ateşe koyun,sürekli karıştırın.

  • 13. Adım

    Bir tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kısık ateşte biraz pişirin,  sonra ocaktan alın.

  • 14. Adım

    4. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ ile 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi kızdırın ve tabağa aldığınız keşkeğin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.