MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kestaneli Pasta
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK40'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Yılbaşı sofralarınıza yakışacak nefis bir kestaneli pasta hazırladık. Punch tariflerimizi de kaçırmayın; kırmızı meyveli punch, ananaslı punch, narlı punch.

Kestaneli Pasta
MALZEMELER
  • yumurta

    Pandispanya için; 4
  • toz şeker

    4 kahve fincanı
  • un

    3 kahve fincanı
  • mısır nişastası

    1 kahve fincanı
  • bitter çikolata

    Ganaj için; 160 gr
  • krema

    170 gr
  • tereyağı

    20 gr
  • tuz

    1 çay kaşığının ucu
  • su

    İç dolgu için; 1-2 bardak
  • kestane

    2.5 kg haşlanmış
  • toz şeker

    1.5 su bardağı
  • beze

    15-20 adet küçük boy
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pandispanya için 4 yumurta, 4 kahve fincanı toz şekeri mikserde çırpın.

  • 2. Adım

    Yumurta ve şeker çırpılınca yavaş yavaş un ve mısır nişastasını ekleyerek çırpmaya devam edin.

  • 3. Adım

    Kelepçeli bir fırın tepsisini yağlayın, harcı içine dökün.

  • 4. Adım

    170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ve dışarıda biraz soğutun.

  • 5. Adım

    İç harç için; 2,5 kg kestaneyi çizik atarak kaynar suda şeker katarak 30-35 dakika kadar haşlayın.

  • 6. Adım

    Hafif soğuyunca dış kabuğunu ve zarını soyun.

  • 7. Adım

    Tencereye soyulmuş kestaneleri koyun, üzerine 1-2 bardak su ekleyin.

  • 8. Adım

    2 su bardağı şeker de ekleyip, suyunu çekene kadar kaynatın.

  • 9. Adım

    Suyunu çekince soğumaya bırakın, içine bezeleri iri iri kırın, karıştırın.

  • 10. Adım

    Pasta için; varsa bombeli bir kap kullanın.

  • 11. Adım

    Streç filmi uçları kenardan dışarı çıkacak şekilde kabınıza serin ve iyice tabanına bastırın.

  • 12. Adım

    Kenarlarından çok pay bırakmanız önemli, bu pastayı kalıptan çıkarırken işinizi çok kolaylaştıracak.

  • 13. Adım

    İç harcı içine dökün ve bir spatula ile iyice bastırarak harcın bombeli kalıbın şeklini almasını sağlayın.

  • 14. Adım

    Pandispanyayı kabın üzerine koyun, kenarlarında fazla kalan kısmı varsa bıçakla kesin ve iyice bastırın.

  • 15. Adım

    Düz bir tepsi üzerinde ters çevirin.

  • 16. Adım

    Buzdolabına atın ve iyice soğutun.

  • 17. Adım

    Ganaj hazırlamak için; Bir minik tencerenin dibine su koyun ve kaynatın.

  • 18. Adım

    Su kaynayınca ateşin altını kısın ve tencerenin üzerine tabanı tenceredeki suya deymeyen bir kap koyun.

  • 19. Adım

    Kabın içine çikolata, krema, tereyağ ve tuzu koyup alttaki suyun buhar ısısı ile benmari usulü pişirin.