MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Bohça Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI1 Porsiyon

Farklı ve kolay yemek tariflerimize bir yenisini daha ekledik; Kıymalı Bohçalar. Krep hamurunun karşı konulmaz kıvamı, iyi et ile harmanlanmış lezzetleri sarıyor, Kıymalı Bohçalar hem gözlere hem de damaklara bayram ettiriyor. Biz bu lezzete bayıldık, sıra sizde…

Kıymalı Bohça Tarifi
MALZEMELER
  • kıyma

    500gr
  • soğan

    1 adet
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • kırmızı biber

    1 adet
  • domates salçası

    1 yemek kaşığı
  • dolmalık sarı biber

    1 adet
  • ceviz içi

    Yarım su bardağı
  • kıyılmış maydanoz

    4 yemek kaşığı
  • taze soğan

    8 adet
  • Tuz

    1/2 tatlı kaşığı
  • Karabiber

    Bir tutam
  • Kimyon

    Bir tutam
  • Kırmızı biber

    Bir tutam
  • un

    1 su bardağı
  • süt

    Yarım su bardağı
  • su

    2/3 su bardağı
  • yumurta

    3
  • tuz

    1 tutam
  • eritilmiş tereyağı

    3 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Krebin Hazırlanışı: Yumurta un, su, süt, tuzu bir kasaye alıp mikserle çırpın ve 20 dakika buzdolabında bekletin.

  • 2. Adım

    Yapışmaz yüzeyli büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın.

  • 3. Adım

    Fırça yardımıyla az miktarda tereyağını sürün.

  • 4. Adım

    Krep hamurundan 1 kepçe kadar alarak tavaya aktarıp iyice yayın; her iki tarafını da çevirerek krepleri pişirin.

  • 5. Adım

    Biberleri küp şeklinde kesin.

  • 6. Adım

    1 yemek kaşığı zeytin yağını alıp ısıtın.

  • 7. Adım

    Biberleri ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar soteleyin.

  • 8. Adım

    Ocaktan alarak bekletin.

  • 9. Adım

    Soğanı küp şeklinde toplayıp kıyma ile birlikte tavaya alın.

  • 10. Adım

    3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte kavurun.

  • 11. Adım

    Salçayı ekleyerek birkaç dakika kavurmaya devam edin.

  • 12. Adım

    Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve sotelenmiş biberleri ilave edin.

  • 13. Adım

    Kıyılmış maydanoz ve cevizleri ekleyerek karıştırın.

  • 14. Adım

    Fırını 220 dereceye ayarlayın.

  • 15. Adım

    Soğanların yeşil saplarını sıcak su içinde 1-2 dakika bekletip sudan çıkarın.

  • 16. Adım

    Krepleri düz bir zemine yayın kıyma harcını kreplerin ortasına koyup her birine paylaştırın.

  • 17. Adım

    Krepleri bohça seklinde tutup yeşil soğan sapları ile bağlayın.

  • 18. Adım

    Fırında 4 dakika bekletin.

  • 19. Adım

    9. Bohça krepleri hazır.