MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kıymalı Tava Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Nefis bir börek tarifimiz var; Kıymalı tava böreği. Tadı da sunumu da şahane olan börek tarifini dostlarınızla paylaşmaya şimdiden hazır olun; çünkü bu lezzet damaklarda kalacak cinsten. Glutensiz damla çikolatalı kek tarifimizi gördünüz mü? Tava böreğinin yanına çok yakışacak olan kek tarifimizle konuklarınıza şahane bir tabak hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Tava Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    3 adet
  • yumurta

    2 adet
  • yoğurt

    2-3 yemek kaşığı
  • sıvı yağ

    Yarım çay bardağı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • kıyma

    150 gr.
  • peynir

    150 gr.
  • ıspanak

    150 gr.
  • soğan

    1 adet
  • maydanoz

    Bir miktar
  • tuz

    Bir miktar
  • karabiber

    Bir miktar
  • pul biber

    Bir miktar
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kıymayı küçük bir tava içinde yağ koymadan kendi yağıyla soğanla birlikte kavurun.

  • 2. Adım

    Maydanozunu, karabiberini, tuzunu, pul biberini atıp karıştırın ve altını kapatın.

  • 3. Adım

    Bir kâse içinde yağ, yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp hazırlayın.

  • 4. Adım

    Böreği yapacağınız tavayı yağlayın.

  • 5. Adım

    Yufkanın birisini bütün olarak tavaya kenarları dışarıda kalacak şekilde serip ortasın buruşturun.

  • 6. Adım

    Hazırladığınız yumurtalı harcın 1/3’i yufkanın üzerine sürün.

  • 7. Adım

    Geriye kalan yufkaları parçalayın.

  • 8. Adım

    Parçalanan yufkaların yarısını tavaya düzgün bir şekilde serpiştirin.

  • 9. Adım

    Üzerine yumurtalı sıvıdan kalan harcın yarısını yufkaların üzerine sürün.

  • 10. Adım

    Hazırlanan iç malzemeyi her yerine eşit olarak dağıtın.

  • 11. Adım

    Geride kalan yufkaları iç malzemenin üstüne serpiştirin, kalan sosu dökün ve tavanın kenarlarından sarkan yufkaları tavanın ortasına doğru tavanın içinde toplayın.

  • 12. Adım

    En üstüne bir parça tereyağı koyun.

  • 13. Adım

    Tavanın kapağını kapatıp, önce orta ateşte (tava ısınıncaya kadar) sonrasında kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin.

  • 14. Adım

    Yaklaşık 10-15 dakika sonra bir spatula yardımıyla altının pişip pişmediği kontrol edin.

  • 15. Adım

    5. Piştiyse bir tabak yardımıyla tersini çevirerek diğer tarafı pişmeye bırakın. 18. Kapağını kapatmadan önce üstüne yine bir parça tereyağı ilave edin. 19. Diğer tarafı da pişince uygun bir servis tabağına alın ve dilimleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.