MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI3 Porsiyon

Kuzu gerdan tariflerimizin en lezzetlilerinden birinde sıra; Defne yaprağının aromatik kokusu ile lezzetine lezzet katılan kuzu gerdan haşlama. Kuzu gerdanın kendine has tadına varacağınız bu enfes ve kolay yemek tarifini izlemek için videomuza hemen tıklayın.

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.

Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu gerdan

    6 parça
  • patates

    4 adet
  • havuç

    2 adet
  • kuru soğan

    3 adet
  • defne yaprağı

    1 adet
  • sıvıyağ

    2 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • tane karabiber

    1 çay kaşığı
  • limon suyu

    Yarım
  • Tuz

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patatesleri soyup dörde bölün.

  • 2. Adım

    Havuçları temizleyip verev dilimleyin.

  • 3. Adım

    Soğanı temizleyin, kesmeyin.

  • 4. Adım

    Sıvı yağı tencereye ekleyin ve ısınınca etleri ekleyip, 2-3 dakika pişirin.

  • 5. Adım

    Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 25 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Sırasıyla havuç, soğan ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

  • 7. Adım

    Limon suyu ve tereyağını ilave edin, karıştırıp ocaktan alın.