MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İftar Sofrasında Daha da Enfes; Mahmudiye
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK70'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Osmanlı Saray Mutfağı‘nın sevilen lezzetli MigrosTV’de; Mutancana, Fodula,Hünkar beğendi ve Mastave tariflerinin ardından şimdi de nefis bir Mahmudiye yapmaya ne dersiniz? Enfes kuru yemişlerle harmanlanan Türk Mutfağı‘nın geleneksel lezzeti Mahmudiye şimdi yayında!

iyi-tavuk

İftar Sofrasında Daha da Enfes; Mahmudiye
MALZEMELER
  • tavuk göğüs

    2
  • tereyağı

    3 yemek kaşığı
  • soğan

    18 arpacık
  • kuru kayısı

    6
  • üzüm

    1 salkım
  • bal

    1 tatlı kaşığı
  • limon

    2 yemek kaşığı (Suyu)
  • tavuk suyu

    1 kap sıcak
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • badem

    4 yemek kaşığı
  • tuz

    1 tutam
  • karabiber

    1 tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tavuğu 2 yemek kaşığı tereyağı ile hafif pembe olana kadar kızartın.

  • 2. Adım

    Arpacık soğanları ilave edin, aralarda karıştırarak 2-3 dakika kadar kızartın.

  • 3. Adım

    Kuru kayısı, üzümlerin yarısı, bal, limon suyu, sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.

  • 4. Adım

    Tencerenin kapağını kapatın, 20 dakika ortanın hemen altındaki ısıda pişirin.

  • 5. Adım

    Ocağın altını kapatın, tarçını serpin, karıştırın.

  • 6. Adım

    Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile badem ve geriye kalan üzümleri, bademler hafif pembe olana kadar sote edin.

  • 7. Adım

    Yemeği servis tabağına geçirin, üzerine badem ve üzümleri dökerek servis edin.