MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Malta Erikli Muhallebi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Muhallebiye farklı bir bakış açısı getirdik bu kez. Yazın müjdecisi, enfes mevsim tazesi malta eriği, tatlıların vazgeçilmezi muhallebiye ilham kaynağı oldu. Düşük kalorisi ile tanıdığımız malta eriğinin uzun süre tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamaya da destek olduğunu biliyor musunuz? 10 dakikada hazır muzdan dondurma tarifimizi de kaçırmayın.

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini kararmamaları için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin.

Malta Erikli Muhallebi Tarifi
MALZEMELER
  • malta eriği

    400 gram
  • limon suyu

    1/2 adet taze sıkılmış
  • su

    1 su bardağı
  • süt

    Muhallebisi için; 5 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • pirinç unu

    3 yemek kaşığı
  • mısır nişastası

    2 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • kakaolu top kek

    Servisi için; 2 adet
  • Hindistan cevizi

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkadığınız malta eriklerinin sap kısımlarını kesin, zarlarını ayıklayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kestiğiniz eriklerin kahverengi çekirdeklerini çıkartın.

  • 2. Adım

    Yumuşayıp kıvam almaları için taze sıkılmış limon sulu suda, 10 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp mutfak robotuna aldığınız haşlanmış erikleri pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

  • 3. Adım

    Süt, toz şeker, pirinç unu, mısır nişastası ve vanilyayı derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Kıvam alan muhallebiye pürüzsüz bir kıvam alan malta eriği püresini katıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi karıştırarak soğutun.

  • 5. Adım

    Kakaolu top keklerin yarısını servis bardaklarına ekledikten sonra bir kat muhallebi, bir kat kek olmak üzere paylaştırın.

  • 6. Adım

    Soğuması için buzdolabına kaldırdığınız malta erikli muhallebileri, rendelenmiş Hindistan cevizi eşliğinde servis edin.