MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Manisa Bohça Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bohçanızı bu kez günün en leziz, en özel sofrasını kurmak için hazırlamaya var mısınız? Sıradaki tarifimiz; ismi, lezzeti ve sunumu ile herkesi büyüleyecek cinsten; şimdiden söyleyelim!

Tereyağında kavrulan kuşbaşı et, ince ince dilimlenmiş biber, küp küp doğranmış soğan ve domates, minik yeşil kahraman bezelyelerin dahil olduğu hangi yemek kötü olmuş ki diyerek yola çıkıyor, bol vitaminli ve doyurucu bir yemek hazırlıyoruz! Her biri ayrı lezzetli olan malzemeleri pratik bir şekilde hazırladığımız kreplerin içerisine dolduruyor 15 dakika fırınladıktan sonra kabaran iştahlarla buluşturuyoruz!
Sunumu ile sofranızı güzelleştirip her lokmasında lezzete doyacağınız bohça kebabı ile tanışmak için hemen videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Manisa Bohça Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • dana eti

    500 gr kuşbaşı
  • soğan

    1 adet
  • domates

    1 adet
  • biber

    2 adet yeşil
  • bezelye

    1 çay bardağı haşlanmış
  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber

    Kırmızı
  • süt

    Krep için; 300 ml
  • un

    1,5 su bardağı
  • yumurta

    2 adet
  • tuz

    Arzuya göre
  • sıvı yağ

    1 fincan
  • tereyağı

    Sos için; 1 yemek kaşığı
  • un

    1,5 yemek kaşığı
  • süt

    300 ml
  • tuz

    Arzuya göre
  • karabiber

    Arzuya göre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etleri tencereye koyup suyunu salıp, çekene kadar pişirin.

  • 2. Adım

    Daha sonra doğranmış soğanı, biberi ve domatesi ekleyip 10 dk pişirin.

  • 3. Adım

    Son olarak bezelye, tuz ve baharatları koyun.

  • 4. Adım

    Biraz daha pişirip, ocaktan alın.

  • 5. Adım

    Krep için süt, un, yumurta, tuz ve sıvıyağını karıştırın. Krep tavasında ince krepler pişirin.

  • 6. Adım

    Beşamel sosu için; sos tenceresine tereyağını koyup, eritin.

  • 7. Adım

    Üzerine unu ekleyip, kavurun.

  • 8. Adım

    Daha sonra sütü azar azar döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

  • 9. Adım

    Tuz ve karabiberini de ekleyin. Daha sonra ocaktan alın.

  • 10. Adım

    Krebin içine harcı koyup kare olacak şekilde katlayıp fırın tepsisine alın.

  • 11. Adım

    1. Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.