MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Milföyde Ramazan Pidesi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Milföyden Ramazan pidesi yaptık, siz de dener misiniz? Bu tarifimizde milföyler enfes pidelere dönüşüyor, sofralar lezzetle doluyor… Önerimiz, çay saatlerinize de çok yakışacak! Bu tariflerimizi de deneyin; yoğurt soslu köfte, ton balıklı tortilla kaseleri.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız iç harca arzu ettiğiniz baharat ve taze yeşillikleri ekleyebilir, iç harcı kıymalı olarak da hazırlayabilirsiniz.

Milföyde Ramazan Pidesi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    6 adet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • kırmızı biber

    1 adet orta boy
  • hindi jambon

    4 dilim
  • maydanoz

    1 yemek kaşığı doğranmış
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • çörekotu

    1 tatlı kaşığı
  • susam

    1 tatlı kaşığı
  • kaşar peyniri

    1/2 su bardağı rendelenmiş
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İç harcı için; kabuklarını soyduğunuz orta boy kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

  • 2. Adım

    Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız kırmızı biberi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Bol suda yıkayıp kuruladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

  • 3. Adım

    Hindi jambonları uzun ince şeritler halinde kesin. Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları sotelemeye başlayın.

  • 4. Adım

    Sote soğanlara sırasıyla; kırmızı biber, jambon dilimleri ve incecik kıyılmış maydanozu ekleyip soteleme işlemini sürdürün. Tuz ile tatlandırdığınız iç harcı ocaktan alıp soğutun.

  • 5. Adım

    Derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgahı üzerine açın. Orta kısımlarına hazırladığınız jambonlu iç harçtan yerleştirip kare şeklinde kapatın.

  • 6. Adım

    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız mini pidelerin üzerine öncelikle çırpılmış yumurta sarısı sonrasında da susam ve çörekotu karışımı serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

  • 7. Adım

    Puf gibi kabaran ve renk alan mini pideleri fırından çıkartıp orta kısımlarına çizik attıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 5 dakika kadar yeniden fırınlayıp sıcak olarak servis edin.