MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Milföyden Tuzlu Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

5 çayına lezzet katan, evde, ofiste dostlarımızla geçirdiğimiz her anı güzelleştiren, kahvenin, çayın en yakın arkadaşı kekten harika bir sürpriz var! Kek sevgimiz bu kez milföy hamuru ile buluştu… Mutfağa geçmeden önce; Kek tarifleriniz arasına girmeye aday tarifimizin kısa ve pratik videosunu hemen izleyin. Bu nefis tariflerimizi de kaçırmayın; Malta erikli muhallebi, yeni dünya kebabı.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerle milföy bohçaları hazırlayıp milföyden tuzlu kek yapabilirsiniz.

Servis önerisi:

Ketçap, mayonez, yoğurt ve taze baharatlar ilavesiyle hazırladığınız dip soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.

Milföyden Tuzlu Kek Tarifi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    10 adet
  • sucuk

    100 gram
  • mozzarella

    2 top suda
  • pesto sos

    1 yemek kaşığı
  • cheddar peyniri

    1/2 su bardağı
  • yumurta sarısı

    Üzeri için; 1 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını dört eşit parçaya bölün.

  • 2. Adım

    Suyunu süzdürdüğünüz top mozzarella peynirleri ve sucuğu küp şeklinde kesin. Ayrı bir servis kasesinde pesto sosla harmanlayın.

  • 3. Adım

    Kare şeklinde kestiğiniz milföy hamurlarının orta kısımlarına sucuklu ve mozzarella peynirli iç harçtan koyup kapatın.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız milföy bohçalarının bir bölümünü tek sıra halinde kek kalıbına dizin. Üzerine rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirip bohçalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • 5. Adım

    Çırpılmış yumurta sarısı sürüp üzerine kalan cheddar peyniri serpiştirdiğiniz milföyden tuzlu keki, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Pişirme işlemi sonrasında kalıbından ters çevirerek çıkardığınız tuzlu keki sıcak olarak bekletmeden servis edin.