MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Oğlak Izgara Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Oğlak eti ile yaptığımız nefis tariflerimize oğlak ızgara ile devam ediyoruz. Uzman Kasap güvencesiyle sunulan oğlak etini, MigrosTV mutfağında pişirdik ve pilavla birlikte şahane bir lezzet ortaya çıkardık. Tarifimizin detayları videomuzda.

Oğlak Izgara Tarifi
MALZEMELER
  • Uzman Kasap

    2 paket Oğlak Tandır
  • nane

    4 dal
  • su

    1 su bardağı
  • domates salça

    1 kaşık
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • pirinç

    1.5 kase
  • su

    2 su bardağı
  • oğlak et suyu

    1 çay bardağı
  • tereyağı

    2 çorba kaşığı
  • nohut

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oğlak tandır etlerimizi yıkayıp düdüklü tencereye yerleştiriyoruz.

  • 2. Adım

    Etlerin üzerine 1 bardak soğuk su, salça, naneyi ve tuzu da ekleyelim.

  • 3. Adım

    Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 50 dakika pişirelim.

  • 4. Adım

    Pilavın Hazırlanışı: Pirinçleri süzgeç yardımı ile yıkıyoruz 10 dakika suyun içinde bekletiyoruz.

  • 5. Adım

    Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz.

  • 6. Adım

    İsteğinize göre nohutları yağda kavuruyoruz, yıkadığımız pirinçleri de üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.

  • 7. Adım

    Üzerine 2 bardak sıcak suyumuzu ve 1 çay bardağı oğlak eti suyumuzu ekliyoruz.

  • 8. Adım

    Kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.

  • 9. Adım

    Düdüklü tencere de pişen etlerimizi daha küçük parçalara ayırıp dilerseniz döküm tavada dilerseniz ızgarada her bir tarafını 5'er dakika kızartarak etin gevrek olmasını sağlıyoruz.

  • 10. Adım

    0. Pilavımız ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.