MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Palamut Buğulama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Palamut Buğulama en sağlıklı akşam yemeği alternatiflerinden biri. Bu pişirme yöntemi sayesinde yemeğin içindeki vitamin ve mineraller kaybolmaz. Bu şık, hafif ve lezzetli tarif şimdi MigrosTV’de.



              
Palamut Buğulama Tarifi
MALZEMELER
  • palamut balığı

    2 adet
  • soğan

    2 adet
  • iri domates

    3 adet
  • defne yaprağı

    2-3 adet
  • limon

    2 adet
  • tane karabiber

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    3-4 çorba kaşığı
  • tuz

    Birtutam
  • zeytinyağı

    1 çb.
  • Tuz

  • Karabiber

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Temizlenmiş palamudu parmak kalınlığında dilimleyin.

  • 2. Adım

    Soğanları soyup balık dilimleri ile yaklaşık aynı kalınlıkta yuvarlak dilimler halinde kesin.

  • 3. Adım

    Domatesleri de aynı şekilde yuvarlak dilimleyin.

  • 4. Adım

    Limonu yıkayıp kurulayın ve yuvarlak dilimleyin.

  • 5. Adım

    Bir fırın kabının içine limon dilimlerini yerleştirin.

  • 6. Adım

    Palamut, soğan ve domates dilimlerini değişimli olarak fırın kabının içine sırt sırta dizin.

  • 7. Adım

    Karabiber tanelerini serpiştirin.

  • 8. Adım

    Tuz serpip zeytinyağını gezdirin.

  • 9. Adım

    Defne yapraklarını bir kenarına yerleştirip kabın üzerini alüminyum folyo ya da yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.

  • 10. Adım

    20 dakika sonra kabı çıkarın ve üzerindeki kağıdı alıp tekrar fırına verin.

  • 11. Adım

    1. 5-10 dakika kadar fırınlayıp çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.