MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patlıcanlı Kuru Domatesli Kinoa Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Meme kanserini önlemede önemli bir etkiye sahip kinoa ile sofralarınızı süslemeye devam ediyoruz. Patlıcanlı kuru domatesli kinoa tarifimiz şimdi MigrosTV’de!

Kinoa kulladığımız diğer tariflerimize de mutlaka göz atın; kuru meyveli kinoa, taze otlu kinoa salatası, pancarlı kinoa.

Patlıcanlı Kuru Domatesli Kinoa Tarifi
MALZEMELER
  • kinoa

    300 gr
  • domates

    60 gr kurutulmuş
  • patlıcan

    1 adet büyük
  • dolmalık fıstık

    25 gr
  • arpacık soğan

    10 adet
  • sarımsak

    1 diş
  • biberiye

    2-3 dal
  • zeytinyağı

    50 ml
  • tuz

    Bir tutam
  • karabiber

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kinoaya üç bardak su ekleyin ve haşlayın, daha sonra kenara alın.

  • 2. Adım

    Kurutulmuş domatesleri bir kenarda suda bekletin, (yumuşamaları için).

  • 3. Adım

    Patlıcanları küp küp kesip, tuzlu suda bekletin (20 dakika kadar).

  • 4. Adım

    Ardından tavaya yağı koyun ve soymuş olduğunuz arpacık soğanları tüm olarak ekleyin.

  • 5. Adım

    Soteleyip, sarımsağı da ekleyin.

  • 6. Adım

    Soğanlar renk aldıktan sonra dolmalık fıstıkları ekleyin.

  • 7. Adım

    Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın ve az yağda kızartın.

  • 8. Adım

    Kenara alın ve domatesleri de sudan çıkarıp kurulayın.

  • 9. Adım

    Kızarmış patlıcanları ve kestiğiniz domatesleri de dolmalık fıstıkların üzerine ekleyip sotelemeye devam edin.

  • 10. Adım

    En son kinoayı da ekleyin ve karıştırın.

  • 11. Adım

    1. Tuz, biberiye ve karabiberini ekleyin sıcak servis edin.