BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK10'DK
-
PİŞİRME20'DK
-
KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Mutfakların yıldızı pilav, her yemeğe şahane bir şekilde yakışan güzel bir tamamlayıcıdır. Sofrada eksik bir şeyler varmış gibi hissettiğinizde hemen bir pilav ekler sorunu çözebilirsiniz. Düğün menülerinin de özel davet menülerinin de baş lezzetidir.
Biraz meşakkatli bir iştir pilav yapmak. Pirinçlerin tane tane dökülmesi; ama bir yandan da ortak amaç olan lezzet için birbirine kenetlenmesi gerekir. Hem bembeyaz olması hem de mis gibi kokması gerekir.
Kutsal bir görevdir pilav yapmak. Öyle ki pilav yapmayı bilenin sırtının yere gelmeyeceğine, diğer her yemeğin de üstesinden gelebileceğine inanılır.
Aşka giden bir sınavdır pilav yapmak. Eski kayınvalidelerin gelin seçme sınavlarında geçme notunun verildiği asıl yemektir. Kayınvalidelerin tümü; pilav yapan gelinin oğluna iyi bakacağına, torunlarına iyi anne olacağına inanır. Kısacası; o denli önemli, o denli zorlu bir süreçtir ki gereken önem verilmelidir. Neyse ki bu konuda da MigrosTV videoları yanınızda. İyi bir pilav yapmanın tüm detayları videomuzda. Şimdiden kolaylıklar!
Pilav nasıl yapılır, tane tane pilav nasıl yapılır, pilav tarifi, pilav yapımı, kolay pilav yapımı, tane tane pilav hazırlanışı, tane tane pilav nasıl yaparım ve daha birçok sorunun cevabı için bizden ayrılmayın!
Püf noktaları;
- Pirinci önce iyice yıkayıp nişastalı suyunu süzün. Daha sonra parmak dayanacak kadar sıcak suda ıslatın. 1-2 saat önceden ıslatmak, pilavın yumuşak olmasına ve tanelerin içinin eşit derecede pişmesine yardımcı olur.
- Pirinci kavururken kısık ateş tercih edin. Fazla kavrulan pirincin rengi sararır ve su çekmez.
- Normal su yerine bir miktar tavuk suyu kullanabilirsiniz.