MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pişi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME5'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Özel kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çocukların bayıldığı, hamur işi ve kızartmanın en şahane iş birliği olan pişilerle donatılmış bir sofra kurmaya hazır mısınız? Cevabınız “evet” ise su, toz şeker, un gibi her evde bulunan malzemelerinizi alın ve derhal harekete geçin.
Çocuğunuz okuldan dönene, çay demlenene ya da ev halkı yataklarından ayrılana kadar çoktan hazır olacak pratik hazırlanışa sahip pişilere çocuktan yetişkine herkesin bayılacağını söylemek hiç de zor değil!

Şimdiden hatırlatalım; Şöyle ortasından böldüğünüzde sıcacık dumanı yükselen yumuşacık pişilerin arasına peynir doldurmayı, bir ucunu reçel ya da çeşitli soslara bandırmayı ve minik çocuğunuzla pişi şekillerini çeşitli hayvanlara benzetme oyunu oynayıp sofranıza eğlence katmayı sakın ihmal etmeyin. Çaylar da kaynadıysa pişi yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Pişi Tarifi
MALZEMELER
  • un

    250 gram
  • kuru maya

    1 çorba kaşığı
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • toz şeker

    1 tatlı kaşığı
  • ılık su ( mayayı aktive etmek için)

    1 su bardağı
  • Pişirmek için;
  • sıvı yağ

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak 1 su bardağı ılık suyun içerisinde şeker ve mayayı eritin.

  • 2. Adım

    Unu bir kabın içerisine aktarın üzerine tuzu ilave edip karıştırın ve unun ortasına bir havuz yapın.

  • 3. Adım

    Mayalı suyu hamurun üzerine dökün karıştırın.

  • 4. Adım

    Azar azar su ilavesi yaparak yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.

  • 5. Adım

    Hamurunuzu hazırlayınca üzerini streç film ile kapatıp 2 saat kadar hamurun hacmi iki katına çıkana kadar bekletin.

  • 6. Adım

    Hamurunuz mayalandıktan sonra elinizi ara sıra yağlayıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. Kızgın yağda arkalı önlü kızarana kadar pişirip servis edin.