MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Portakal Kabuklu Yeşil Elmalı Ihlamur Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Portakal kabuklu yeşil elmalı ıhlamur, özellikle kışın yaşanan öksürük ve soğuk algınlığı gibi sağlık problemlerine olumlu yönde etki eder. Ateş düşürücü olmakla birlikte, boğaz ağrısını giderir ve hazımsızlığa iyi gelir.

Portakal Kabuklu Yeşil Elmalı Ihlamur Tarifi
MALZEMELER
  • elma

    3 adet küçük
  • çubuk tarçın

    1 adet
  • karanfil

    6 diş
  • ıhlamur

    1 avuç
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Elmaları yıkayıp 2 parçaya bölün, iç kısımlarına karanfil tanelerini saplayın.

  • 2. Adım

    Elmalar büyük büyük ise 2 adet elmalı istediğiniz büyüklükte doğrayın ve aynı işlemi uygulayın.

  • 3. Adım

    Küçük bir tencereye tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.

  • 4. Adım

    Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar tıngırdatın.

  • 5. Adım

    Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamur poşetlerini suya atın.

  • 6. Adım

    Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin.

  • 7. Adım

    Süzüp fincanlara aldığınız çayı bal ile tatlandırarak servis yapın.