MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Rendelenmiş Bayat Ekmekli Tavuk Göğsü Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK10'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Sadece 10 dakikada pişirebileceğiniz bayat ekmek ile kaplanmış tavuk göğsü tarifimizle hem bayat ekmekleri değerlendiriyoruz, hem de farklı ve lezzetli bir tat ortaya çıkartıyoruz. Tarifini kısa videomuzda izleyebilirsiniz. Bayat ekmekle yapabileceğiniz diğer önerilerimiz de ilginizi çekecek; bayat ekmek aşı, elmalı bayat ekmek topları.

Pişirme önerisi:

Bayat ekmek unlu karışıma arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, tavuk göğüslerini yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerinde de pişirebilirsiniz.

Rendelenmiş Bayat Ekmekli Tavuk Göğsü Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk göğsü

    4 dilim fileto
  • yumurta

    1 adet
  • süt

    1 çay bardağı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • ekmek unu

    2 yemek kaşığı bayat
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kırmızı biber

    1/2 çay kaşığı toz
  • ayçiçek yağı

    1/2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kemiksiz ve derisiz fileto tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla iki eşit parçaya ayırın.

  • 2. Adım

    Yumurta ve sütü derin bir kasede çırpıp ince ince dilimlediğiniz fileto tavuk göğüslerini bu karışım içerisinde 20 dakika kadar dinlendirin.

  • 3. Adım

    Un, ince çekilip un haline getirilmiş bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi geniş bir kapta karıştırın.

  • 4. Adım

    Sütlü ve yumurtalı karışım içerisinde dinlendirdiğiniz fileto tavuk göğüslerini süzdürün.

  • 5. Adım

    Marine ettiğiniz fileto tavuk göğüslerini arkalı önlü bayat ekmek unlu ve baharatlı karışıma bulayın.

  • 6. Adım

    Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırdıktan sonra hazırladığınız bayat ekmek kaplamalı fileto tavuk göğüslerini altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Dinlendirdikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edin.