MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayram Sofrasına; Sebzeli Dana Haşlama
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

MigrosTV mutfağında, mevsimin taze sebzeleri ile daha da lezzetlenen enfes bir dana haşlama tarifi hazırladık. Üstelik tüm püf noktaları ile birlikte! Örneğin; Arpacık soğanların kabuklarının kolaylıkla soyulması için önceden sıcak suda bekletebilirsiniz. Bu nefis tarife özel bir pişirme önerimiz de var; Yüksek ateşte pişirdiğiniz dana haşlamalık etin fazla suyunu (eğer kaldıysa) dikkatli bir şekilde süzün. Bu sayede terbiye karışımı ve yemeğin sosu beyaz renkte kalacaktır.

Bayram Sofrasına; Sebzeli Dana Haşlama
MALZEMELER
  • dana eti

    4 adet haşlamalık
  • havuç

    2 adet orta boy
  • patates

    4 adet orta boy
  • soğan

    200 gram arpacık
  • sarımsak

    3 diş
  • defne yaprağı

    2 adet
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • kekik

    3 dal taze
  • su

    3 su bardağı sıcak
  • -yumurta- sarısı

    Terbiye için 1 adet
  • yoğurt

    3 yemek kaşığı
  • un

    2 yemek kaşığı
  • -limon- suyu

    1 adet taze sıkılmış
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Zeytinyağını tencerede kızdırın. Tencereye alıp yüksek ateşte kısa bir süre çevirdiğiniz dana haşlamalık etlerin üzerine sıcak su ekleyin.

  • 2. Adım

    Suyunu çekip yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika haşlayın.

  • 3. Adım

    Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun. Havuçları verev şeklinde kesin, patatesleri dört eşit parçaya bölün.

  • 4. Adım

    Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.

  • 5. Adım

    Suyunu çekip yumuşayan etlere arpacık soğan, sarımsak, patates, havuç, defne yaprağı ve taze kekiği ekleyin.

  • 6. Adım

    Yüksek ateşte etlerle birlikte kısa bir süre sotelediğiniz sebzelere sıcak su katıp orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

  • 7. Adım

    Terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir cam kapta karıştırın.

  • 8. Adım

    Pişmekte olan yemeğin suyundan terbiye karışımına alıp yumurtanın kesilmemesi için ılıştırarak karıştırın.

  • 9. Adım

    Orta ateşte 10 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz sebzeli dana haşlama yemeğini sıcak olarak, terbiyeli sosuyla birlikte servis edin.