MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Soslu Marine Dana Kuşbaşı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK5'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Soslu marine dana kuşbaşı tarifimize sofranızda yer açmaya hazır mısınız? Tarifimiz kolay ve lezzetli. Etleri lezzetlendirmeyi ve farklı lezzetler ile harmanlamayı sever misiniz? Eğer cevabınız evetse gelin size kolay bir yemek tarifi verelim. Dolmalık biber, kabak ve yeşil soğan işbirliğinde enfes marineli et tarifimiz ile enfes yemeklere hazır olun!

 

Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros’tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.


 

Soslu Marine Dana Kuşbaşı Tarifi
MALZEMELER
  • soslu marine -kuşbaşı-

    500 gr
  • sarımsak

    4 diş
  • sıvı yağ

    2 çorba kaşığı
  • dolmalık -biber- renklı (kırmızı sarı yesil)

    3 adet
  • kabak (küp şeklinde doğranmış)

    1 adet
  • -yeşil soğan- (kare doğranmış)

    6 adet
  • ılık su

    1 çay bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Dökme veya seramik tavayı kızdırın.

  • 2. Adım

    Sıvı yağı, etlerini ve sarımsağı koyup 15 dakika kadar kavurarak pişirin.

  • 3. Adım

    Ilık suyu ilave edip 5 dakika daha etleri kavurun.

  • 4. Adım

    Doğranmış sebzeleri sırası ile dolmalık biber, kabak, yeşil soğanı ete ilave edip 10 dakika kadar karıştırmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Sürekli kavurarak hazırladığınız yemeğiniz hazır.