MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tavuk Göğsü Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

En sevilen geleneksel tatlı tariflerinden tavuk göğsünü bu sefer birlikte yapıyoruz! Tavuk göğsü tarifimizi uygularken tavuk göğsünün daha rahat liflerine ayrılabilmesi için bir püf noktasına ne dersiniz? Haşladığınız tavuğu daha sıcakken, hiç bekletmeden buzlu su dolu bir kaba alın. Sıcak ve soğuk etkisi ile birlikte lifler daha çabuk ayrıldığını göreceksiniz.

Şimdi gelelim bu enfes tatlıya…

Sizin için bir kaç tatlı tarifimiz daha var! Leziz muffin tariflerimizi gördünüz mü? Elmalı Muffin, Damla Çikolatalı Muffin.
İncirli Tart tarifimizi kaçırmayın!
Tavuk Göğsü Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    1 lt tam yağlı
  • toz şeker

    1 + 1/2 su bardağı
  • tavuk göğüs

    250 gr
  • un

    3 çorba kaşığı
  • mısır nişastası

    2 çorba kaşığı
  • pirinç unu

    2 çorba kaşığı
  • su

    1 bardak
  • tarçın

    Bir tutam
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tavuk göğüsünü bol suda haşlayın ve soğuk suya alın.

  • 2. Adım

    Tavuk göğüsü soğuk suyun içinde tel tel olacak şekilde iyice didikleyin ve soğuk suda bırakın.

  • 3. Adım

    Elinizle didiklemeye devam edin ve suyunu 1-2 defa değiştirin.

  • 4. Adım

    Pirinç unu, un ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın ve 1 bardak soğuk su ilave edip çırpın.

  • 5. Adım

    Geniş bir tencereye sütü, şekeri, tuzu koyun ve karıştırarak kaynatın.

  • 6. Adım

    Pirinç unlu karışımı karıştırarak süte karıştırın ve kaynama noktasına getirip karışımın kıvamının koyulaşmasını sağlayın.

  • 7. Adım

    Didiklediğiniz tavuk göğüslerini bir kaba alın ve üstüne 1 kepçe sıcak muhallebiden dökün ve tahta kaşıkla tavuk göğüslerini biraz ezin.

  • 8. Adım

    Tavuk göğüslerini muhallebiye ekleyip iyice karıştırın, kaynatın ve soğuması için bir kaba alın.

  • 9. Adım

    İstediğiniz büyüklükte kesip tarçınla servis edin.