MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Yeni Dünya Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Baharın lezzet dolu tazesi yeni dünya meyvesi, nam-ı diğer Malta eriği, nefis bir kebap tarifine ilham kaynağı oluyor bu kez. Anadolu’nun yöresel lezzetlerinden yeni dünya kebabı, yaygın olarak mutfaklarda yerini almasa da, bazı yörelerimizin başucu yemekleri arasında popülaritesini koruyor. Pratik tarifini tüm püf noktalarıyla verdiğimiz bu farklı ve bir  kadar da unutulmaz lezzeti siz de zamanı geçmeden mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Ortadan ikiye kesip kahverengi çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini, kararmaması için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin. Pişirme esnasında dağılmaması için malta eriklerinin kabuklarını soymayın.

Köfte harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Yeni Dünya Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • yeni dünya

    600 gram
  • kırmızı soğan

    2 adet orta boy
  • domates

    2 adet orta boy
  • yeşil biber

    2 adet orta boy
  • ayçiçek yağı

    3 yemek kaşığı
  • tuz

    1/2 çay kaşığı
  • tuz

    Köftesi için; 1 çay kaşığı
  • ayçiçek yağı

    1 yemek kaşığı
  • kıyma

    300 gram orta yağlı
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz malta eriklerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğan ve kabuklu domatesleri dört eşit parçaya bölün. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizlediğiniz biberlere de aynı işlemi uygulayın.

  • 3. Adım

    Köfte harcı için küçük bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymayı; ayçiçek yağı, tuz ve kimyon ilavesiyle yoğurun.

  • 4. Adım

    Yuvarlak köfteler hazırladıktan sonra iki adet malta eriği arasına yerleştirip kapatın. Erikler ve köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • 5. Adım

    Isıya dayanıklı fırın kabına köfteli erik, kırmızı soğan ve domates dilimlerini sırasıyla yerleştirin.

  • 6. Adım

    Doğranmış yeşil biberler, ayçiçek yağı ve tuzu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.