MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Kuru fasulye desen değil, nohut desen hiç değil, piyaz desen o da değil.
Zeytinyağlı barbunya, kendine has özellikleri ve güzellikleriyle gönülleri fethedip sofralardaki yerini korumaya devam ediyor.

Demir, çinko, kalsiyum, protein, E, A, C vitaminleri bakımından zenginliği ile sağlık deposu olan barbunya; özellikle çocukların gelişimi açısından oldukça yararlıdır. Şeker hastalarının şekerini hızla yükseltmediği için tercih edilmesi gereken doğru besinlerden biridir. Bolca lif içerdiğinden hem tok tutar hem de sindirim için birçok fayda sağlar. Diyet listeleri için önerilen seçenekler arasındadır.

Pilav çeşitlerine de iyi bir yoldaş olur, yeşillik dolu hafif sofralara da oldukça yakışır. Yapımı kolay, faydası sonsuz zeytinyağlı barbunya yemeğini kendi ellerinizle hazırlamak için siz de geç kalmayın. Tüm detaylar videomuzda.

Zeytinyağlı barbunya tarifi, zeytinyağlı barbunya yapımı, zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır, zeytinyağlı barbunya yapılışı, zeytinyağlı barbunya nasıl hazırlarım, zeytinyağlı barbunya hazırlanışı, barbunyanın faydaları, barbunyanın yararları, evde zeytinyağlı barbunya yapılışı, leziz zeytinyağlı barbunya, pratik zeytinyağlı barbunya ve daha birçok hafif tarif önerileri için bizden ayrılmayın.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
MALZEMELER
  • taze barbunya

    500 gr.
  • zeytinyağı

    1/2 sb.
  • soğan

    1
  • patates

    1
  • havuç

    1
  • domates salçası

    1 yk.
  • şeker

    1 çk.
  • sarımsak

    2-3 diş
  • tuz

    1 tk.
  • su

    2.5-3 sb. sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tencere içerisinde yemeklik doğradığınız soğanları yarım su bardağı sıcak su ile birlikte yumuşayana kadar pişirin.

  • 2. Adım

    Yumuşayan soğanlara zeytinyağı ilave edip önce salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, ardından küp doğradığınız patatesler, ince halka şeklinde doğradığınız havuçları ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edip 2 dakika kavurun.

  • 3. Adım

    Daha sonra şeker, tuz ve suyu ekleyip kapağı kapalı bir şekilde 5-10 dakika pişirin.

  • 4. Adım

    Kaynamaya başladıktan sonra önceden haşladığınız barbunyayı ekleyip karıştırın. Eğer suyunda azalma varsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

  • 5. Adım

    Tekrar tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Yemek piştikten sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.