10 Dakikalık Kayısı Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,70/5 Toplam: 6.050 Oy
view 40.845
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

10 Dakikalık Kayısı Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sadece 10 dakikada yapılan ancak damak tadı saatler süren nefis bir tatlı yapmak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse, bizden sakın ayrılmayın!

Güllacı bir de kayısılı yapmaya ne dersiniz? Öyleyse buyurun MigrosTV‘ye!

10 Dakikalık Kayısı Tatlısı Yapımı:

1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
2. Pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayın.
3. Badem ve kahverengi şekeri mutfak robotunda bademler ince ince doğranana kadar işlemden geçirin.
4. Tereyağı ekleyin, tamamen karışıncaya kadar işleme devam edin.
5. İkiye bölünmüş kayısıları kesilmiş kısımları üste gelecek şekilde tereyağı ile yağlanmış tabağa yerleştirin.
6. Yarısı kesilmiş kayısıların tepesine kadar badem karışımı ile kaplayın. 
7. 15-20 dakika süre ile kayısılar yumuşayıncaya ve badem karışımı kızılımsı kahverengi oluncaya kadar fırınlayın.
8. Her servis tabağına 3 kayısı yarısı düşecek şekilde aktarma yapın. Sıcak servis yapın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER