Abant Kebabı
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 1 Oy
view 296
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Abant Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Patlıcan ve etin ne kadar da harika bir ikili olduğunu Abant kebabıyla yeniden
keşfetmeye hazır mısınız? Cevabınız kocaman bir “evet” ise böyle buyurun…
Osmanlı saray mutfağından günümüze dek gelmeyi başarmış tariflerden biri
olan Abant kebabı, tam bir ziyafet yemeği. Hem etli hem de sebzeli bir seçenek
arayanların gözdesi olması, bolca biber ve domatesiyle aromatik bir lezzet
cümbüşü yaşatmasıyla her damak zevkine uyabilecek cinsten. Bol tereyağlı
pilava da bol limonlu salataya çok yakışacak olması ise bir diğer artısı!
Akşam yemeğine ne pişireceğinize hâlâ karar veremediyseniz, özel
misafirlerinize özel bir tarif arıyorsanız Abant kebabı tarifini hemen uygulamaya
geçebilirsiniz. Abant kebabı yapılışı hakkında ihtiyacınız olan tüm detaylar
videomuzda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Abant kebabı tarifi gibi daha birçok kebap tarifi için diğer videolarımızı da
incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz kuşbaşı eti Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz:

Abant Kebabı Yapımı:

1. Etler tencereye alınır, harlı ateşte suyunu salması sağlanır.
2. Sıvı yağ ilave edip, karıştırılır ve bir iki tur çevrilir.
3. Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılır.
4. Düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişirilir.
5. Suyunu tamamen çekip, yağı kalınca yemeklik doğranmış soğan ve biberler ilave edilir.
6. Sarımsak da ufak ufak doğranıp, eklenir ve yumuşayana kadar kavrulur.
7. Tuz ve baharatlar ilave edilir.
8. Minik doğranmış domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
9. Bu arada patlıcanlar hiç soyulmadan ortadan ikiye ayrılır.
10. Kızgın yağda ön yüzü kızartılır ve kabuklu arka yüzü de az kızartılıp, tepsiye alınır.
11. Patlıcanların içi çatal ile ezdirilip, az bastırılır ve boşluk elde edilir.
12. Etli harç paylaştırılır.
13.1. 5 su bardağı sıcak suda salça eritilir ve tepsiye dökülür.
14. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.
15. Üzerlerine kaşar konulup, fırının üst rayına konulur.
16. Kaşar eriyip kızarınca, fırından alınır ve servise sunulur.

EN ÇOK İZLENENLER