MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Abant Kebabı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Patlıcan ve etin ne kadar da harika bir ikili olduğunu Abant kebabıyla yeniden
keşfetmeye hazır mısınız? Cevabınız kocaman bir “evet” ise böyle buyurun…
Osmanlı saray mutfağından günümüze dek gelmeyi başarmış tariflerden biri
olan Abant kebabı, tam bir ziyafet yemeği. Hem etli hem de sebzeli bir seçenek
arayanların gözdesi olması, bolca biber ve domatesiyle aromatik bir lezzet
cümbüşü yaşatmasıyla her damak zevkine uyabilecek cinsten. Bol tereyağlı
pilava da bol limonlu salataya çok yakışacak olması ise bir diğer artısı!
Akşam yemeğine ne pişireceğinize hâlâ karar veremediyseniz, özel
misafirlerinize özel bir tarif arıyorsanız Abant kebabı tarifini hemen uygulamaya
geçebilirsiniz. Abant kebabı yapılışı hakkında ihtiyacınız olan tüm detaylar
videomuzda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

Abant kebabı tarifi gibi daha birçok kebap tarifi için diğer videolarımızı da
incelemeyi ve Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Tarifte kullanabileceğiniz kuşbaşı eti Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz:

Abant Kebabı
MALZEMELER
  • dana kuşbaşı ya da dana gulaş

    500 gram
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • domates

    2 adet
  • biber

    2 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • soğan

    1 adet
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    Yarım çay kaşığı
  • su

    1,5 su bardağı
  • Diğer malzemeler;
  • iri patlıcan

    3 adet
  • salça

    1 yemek kaşığı
  • su

    1,5 su bardağı
  • Üzeri için;
  • kaşar peyniri rendesi

    1 kase
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Etler tencereye alınır, harlı ateşte suyunu salması sağlanır.

  • 2. Adım

    Sıvı yağ ilave edip, karıştırılır ve bir iki tur çevrilir.

  • 3. Adım

    Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılır.

  • 4. Adım

    Düdüklü tencerede 15 dakika kadar pişirilir.

  • 5. Adım

    Suyunu tamamen çekip, yağı kalınca yemeklik doğranmış soğan ve biberler ilave edilir.

  • 6. Adım

    Sarımsak da ufak ufak doğranıp, eklenir ve yumuşayana kadar kavrulur.

  • 7. Adım

    Tuz ve baharatlar ilave edilir.

  • 8. Adım

    Minik doğranmış domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.

  • 9. Adım

    Bu arada patlıcanlar hiç soyulmadan ortadan ikiye ayrılır.

  • 10. Adım

    Kızgın yağda ön yüzü kızartılır ve kabuklu arka yüzü de az kızartılıp, tepsiye alınır.

  • 11. Adım

    Patlıcanların içi çatal ile ezdirilip, az bastırılır ve boşluk elde edilir.

  • 12. Adım

    Etli harç paylaştırılır.

  • 13. Adım

    1,5 su bardağı sıcak suda salça eritilir ve tepsiye dökülür.

  • 14. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.

  • 15. Adım

    Üzerlerine kaşar konulup, fırının üst rayına konulur.

  • 16. Adım

    6.Kaşar eriyip kızarınca, fırından alınır ve servise sunulur.